(27 januari) Två gånger har Jenny Wegner förärats Norra Skåne-pokalen, utmärkelsen för den främsta idrottsprestationen inom tidningens spridningsområde. Åren 2010 och 2016 var hon enligt juryn bäst.

Nu har också lillasyster, 21-åriga Cajsa Wegner (bilden) utsetts till Hässleholms kommuns främsta idrottare, detta för sina stora framgångar på bowlingbanorna under 2018. Där var succén vid senior-EM i Bryssel kronan på verket, där tog hon två guld, silver och brons och senare under säsongen vid junior-VM i Detroit, USA blev det två bronsmedaljer. Till detta kommer SM-guld i 2-mannalag tillsammans med Jenny Wegner, ett flertal 300-serier och framgångar i seriespelet med Spader Dam. Både Jenny och Cajsa har för övrigt tidigare fått ta del av Norra Skåne-pokalen då BK 59:an belönades med utmärkelsen för 2017 och då ingick också pappa Michael i serielaget.

Norra Skåne-pokalen har delats ut till välförtjänta och duktiga lokala idrottare allt sedan 1998 då orienteraren Rikard Gunnarsson var först att få priset. För 2018-års etta Cajsa Wegner handlar det närmast om att ta en plats i det svenska 6-mannalag som får åka till USA och Las Vegas i höst för VM.