(28 november) I våras höll BK Käglan i Bjuv för lite av favorittrycket när klubben för första gången sedan säsongen 2008-2009 spelade hem segern i Alliansens ”elitserie”. Och det började bra även den här säsongen med tidig serieledning och i topp på division 1-serien, obesegrade efter sex omgångar.

Men nu går Bjuv-1 lite på tomgång, har förlorat de tre senaste matcherna och därmed också kontakten med tätlagen vilket innebär en femteplats i tabellen med fyra poäng upp till ledande Perstorp-1 efter nio spelade omgångar. Den senaste förlusten kom på onsdagen borta mot Svalöv-1 som efter 2-2 i inledningen av matchen drog i från till säker seger via 13-7 (5705-5459) där Lennart ”Gamba” Carlsson (bilden) ledde hemmalaget med sina 826 poäng medan Karl-Erik Nilsson var etta i Bjuv på 770 poäng. Och noterbart är att Svalöv-1 nu åter hittade ett vinnande spel efter en inledning som gav fyra raka segrar och serieledning för att därefter förlora fyra i rad.

Till höstens positiva överraskningar i division 1-serien hör Tyringe-1 och Ängelholm-1. Tyringelaget är nya i högsta serien medan Ängelholm-1 med bara en enda poäng tillgodo klarade kontraktet den senaste säsongen, nu är båda i högsta grad med i tätstriden som trea och fyra bakom Perstorp-1 och Åstorp-1. På fredag möts de för övrigt i Ängelholm och då handlar det om vilket lag som tar tredjeplatsen.