Mellanskånsk ”kamp” var det i Karlso-Bowling i Eslöv,  och bland spelarna
fanns Arne Jönsson (Höör), Janka
Persson (Hörby) och Ulla-May Lundahl (Eslöv).
Foto: Håkan Andersson


(10 november) Det blev Höörs PBK som tog hem ”Triangelkampen” när den andra upplagan avgjordes i Karlsro-Bowling i Eslöv på lördagen.

Det handlade om den årliga ”kampen” mellan pensionärsklubbarna i Mellanskåne där det spelas med 10-mannalag och där minst tre damer måste ingå. Och där en spelare från respektive lag lottas samman på varje bana där det spelas 4 serier. Premiären i fjol gick i Hörbyhallen och då vann Eslöv som tog första inteckningen i det vandringspris Höörs PBK satt upp.

När nu Eslövs PBK stod för värdskapet var Höör bästa laget och vann ganska klart efter ledning hela vägen. De tre bästa i respektive klubb prisades där hemmaspelarna Göran Christensson och Göran Ekstrand delade på bästa individuella resultat med 738 poäng. En ny ”kamp” blir det om ett år och då är det Hörby PBK som bjuder in till spel i Hörbyhallen.

Triangelkampen 2018: 1. Höörs PBK 6620 poäng, 2. Eslövs PBK 6502, 3. Hörby PBK 6310.

Individuellt – Höör: Thomas Arnesson 730, Eva Jönsson 700, Arne Jönsson 698, Eslöv: Göran Christensson 738, Göran Ekstrand 738, Jan-Erik Bergkvist 684, Hörby: Bengt Dexe 711, Göte Nilsson 676, Emmy Nilsson 656, högsta enkelserie-Höör: Eva Jönsson 202, Eslöv: Bertil Jönsson 221 samt Hörby: Janka Persson 213.