Per-Ove Jönsson och hans lagkompisar i Perstorp-1 har tagit hand
om
serieledningen i Alliansens division 1-serie. (Foto: Håkan Andersson)

 

(8 november) Nu är det nytt ledarlag i Alliansens division 1-serie.

Något överraskande är det Perstorp-1 som är på förstaplatsen efter en mycket bra höstsäsong med bara en förlust på de sju matcherna. Segern hemma mot Tyringe-1 blev ganska så säker, samtidigt förlorade Bjuv-1 bortamatchen mot Landskrona-1. Men ”curlinghallen” är helt klart ingen favorithall för Bjuvspelarna, när laget vann där i våras med 11-9 var det första gången sedan 2011 och efter sex raka förlustmatcher.

Perstorp-1 inledde säsongen med att förlora premiären i Helsingborg-1 (9-11) men har därefter sex raka matcher utan förlust. Och när ”Friggaren” Leif Sahlström nu förstärkt laget har man höjt sitt spel betydligt. Nu är laget etta, på bättre kvot gentemot Bjuv-1, den gångna säsongen slutade laget på en åttondeplats på behörigt avstånd från täten. Perstorps bästa placering de senaste tio åren har för övrigt varit fjärdeplatser 2016-2017 (2 poäng från Mästarmötet) och 2012-2013.

Landskrona-1 hade inte övertygat nämnvärt så här långt i höstens seriespel, hade bara en seger (Höganäs borta i premiären) att luta sig mot, en plats under nedflyttningsstrecket och fem raka förluster när man tog sig an serieledande Bjuv-1. Men nu plockade man fram ett vinnande spel och vann lätt med 14-6 (5734-5544) och Bjuv förlorade för första gången sedan den 28 november i fjol (borta mot Perstorp). Upp på tredjeplatsen gick Åstorp-1 efter 13-7 mot Helsingborg-1 i Olympiahallen på torsdagen, en poäng bakom tätlagen Perstorp-1 och Bjuv-1. Och när samtidigt Höör-1 besegrade Örkelljunga-1 innebar det ändringar också kring nedre ”strecket” där de två platser alla lag vill undvika nu innehas av Örkelljunga-1 och Höganäs-1.

Så noteras att Svalöv-1, som inledde med klubbrekord och fyra raka vinster, nu förlorat tre i rad, den senaste i veckan hemma mot Ängelholm-1.

Men kolla gärna division 1-tabellen, det är helt jämnt i topp med tre lag inom en poäng, jämnt också i botten med fem lag inom likaledes en enda poäng. Notera dessutom att det bjuds på en mycket tidig seriefinal i nästa omgång onsdagen den 14 november då Bjuv tar emot Perstorp.