(3 november) När en knapp tredjedel av säsongens seriespel med Alliansen Ringen är avklarat via sex-sju spelade matcher är blott ett enda av 72 lag utan poängförlust. I division 6-serien har nämligen Perstorp-4 radat upp sex raka segrar och detta efter övertygande spel.

Men från Perstorp kommer också det lag som är enda lag som ännu inte tagit en enda poäng, nämligen Perstorp-5 som förlorat sina sju spelade matcher.

Tyringe PBK blev något av ”Årets klubb” den gångna säsongen då föreningens tre lag samtliga vann sina respektive serier och avancerade uppåt. Och klubben har satt avtryck också i höst, inte minst genom förstalaget som i skrivande stund är första utmanare till serieledande Bjuv-1 i division 1-serien. Räkna med att Stefan Johnsson (bilden) och hans lagkamrater som nykomling kommer att fälla många den här säsongen, inte bara i hemmahallen. Däremot lär andra nykomlingen Örkelljunga-1 få det svårt, precis som senast laget var uppe i division-1 då det bara blev en säsong.

En stark höst har även Tyringe-3 gjort, vann som nykomling lägsta serien förra säsongen och nu är laget i topp på division-5. Men efter tre månaders seriespel kan man också konstatera att det inte flyter på lika bra för alla klubbar.

Det går ganska tungt just nu för Höganäsveteranerna som har tre av sina lag på nedflyttningsplats, bland dem lag-1 som i högsta serien bara tagit en enda poäng så här långt, detta via en oavgjord match hemma mot Tyringe-1. Och på nedflyttningsplats är även Höganäs-2 och Höganäs-3.

Tillbaka kommer alltid de klubbar som åker ur en serie. Och de gör det direkt efter att ha samlat kraft och energi i lägre serie…

I våras åkte Klippan-1 och Ängelholm-3 ur division-1, de är redan på väg att skaffa sig bra positioner i ”tvåan” där Bjäre-1 är första utmanare till en av de två platser som betyder uppflyttning. Och för Bjäreseniorerna skulle det i så fall betyda en plats i högsta serien för första gången sedan 2012-2013. Och så noteras att Helsingborg-2, som åkte ur division-2 i våras är med stora kliv på väg tillbaka via klar serieledning i ”trean” och så är även Svalöv-3 som hakar på Åstorp-3 i division-4.

Men många matcher återstår, det kommer garanterat att bli skiftningar i både topp och botten. Och allt följer ni på Alliansen Ringens hemsida fram till slutet av april 2019 då vi gör bokslut efter 792 matcher.