Mattias Möller har övertagit bowlinghallen i Klippan och kommer att driva den
parallellt med hallen i
Höganäs. (Foto: Håkan Andersson)


(31 oktober)
Han tog sin klubb Höganäs BC till elitseriekval 2016-2017, i våras var klubben bara en poäng från att på nytt få möjlighet att spela i landets högsta serie, den som kallas ”världens bästa bowlingliga”. Nu tar 31-årige Mattias Möller över bowlinghallen i Klippan, han har lagt ett bud som ägarna Tommy Törnkvists dödsbo accepterat. Vad som återstår är att Klippans kommun går in och borgar för en del av lånet.

- Det hoppas och tror jag inte ska vara några problem. Jag ser nämligen stora möjligheter att utveckla bowlingsporten i Klippan på alla plan, säger Mattias Möller till Skånesporten och han kommer tillsammans med sin personal att driva båda hallarna, själv kommer han att alternera mellan Höganäs och Klippan olika dagar i veckan.

Mattias Möller har redan satt avtryck i hallen. Han har bytt ut TV-monitorerna, målat om, renoverat och det kommer att fortsätta.

- I planerna ingår också en pro-shop där jag ska sälja klot, skor, väskor och annan bowlingutrustning, säger han och pekar mot ett rum till vänster om entrén. Och vi kommer att lägga nytt golv i hallen i serveringen, måla om och snygga till lokalerna. Så det blir en hel del, jag har många idéer.

En översyn av maskinerna för de åtta banorna är redan gjord liksom en renovering av oljemaskinen. Och det har redan haft positiv effekt i form av högre resultat, inte minst på klubbnivå.

- Det finns alla möjligheter att utveckla bowlingen. Vi har två klubbar i form av BK Animals och BK Lejonet som seriespelar med både A-lag och reservlag, Klippans Pensionärsklubb har sju 8-mannalag i Alliansens seriespel och vi har en mycket aktiv handikappförening som träffas och bowlar. Så det finns ett grundmurat intresse för bowlingen, det ska jag fortsätta driva vidare, säger Mattias och tillägger:

- Positivt är också att många bowlare som slutat nu kommer tillbaka och börjat spela igen. Så det ser bra ut.

Mattias Möller har redan satt Höganäs på den svenska bowlingkartan, den fick i våras utmärkelsen ”Bowlarnas favorithall nummer 1″. Där har han utvecklat sporten sedan han tog över 2007 och bl.a. skapat ett elitlag av Höganäs BC. Nu blir nästa uppgift och utmaning hallen i Klippan…

Fotnot: Mattias Möller och personalen bjuder tillsammans med Klippans Pensionärsbowling på ”Vintertävling” med start 14 december och den pågår till den 8 februari 2019. Tävlingsinbjudan finns för övrigt på Alliansens hemsida via länken http://ringen.garl-data.se/tavlingar.htm