Bowling på en basebollstadion? När amerikansk TV sänder sport är det
som synes helt möjligt…

 

(6 april) Bowling utomhus? Och därtill en stegfinal i en proffstävling?

I USA är det fullt möjligt, där görs nämligen bowling till en riktig show när TV får bestämma. Kolla bilden ovan, den är från en av säsongens proffstävlingar och i stället för att förlägga stegfinalerna till en trång bowlinghall där  kvalet spelats tidigare under fyra dagar och där publikutrymmet är begränsat, så flyttar man utomhus. TV hyr en sportanläggning avsedd för baseboll, bygger på några dagar upp fyra helt kompletta banor. Och man ger plats för tusentals åskådare på läktarna.

Det ska tilläggas att arrangörerna hade ”tur” med vädret i den här aktuella tävlingen. Inget regn, ingen vind. Och publiken bjöds på bowling av högsta klass av proffsen…

Och direkt efter finalspelet monterades banor och maskiner ner, detta efter fyra spelade matcher i ”stegen”, var och en över 1 serie, summa 8 serier. Dagen efter ska det nämligen bli ligamatch i baseboll.

Kanske något för arrangörerna av ”Lucky Larsen Master” på Baltiskan i Malmö den 25 augusti-9 september att ta sikte på. Världstourtävlingen som lockar både proffs och amatörer och där Jason Belmonte från Australien är försvarande champion. Varför inte bygga upp några banor vid intilliggande Swedbank Stadium, som är hemmaplan för Malmö FF,  och spela finalerna där inför välfyllda läktare. Kan amerikanarna så kan väl vi…