Snart är det dags att summera säsongen 2017-2018 med Alliansen Ringen. Då ska  816
seriematcher ha
spelats i de sex divisionerna. Bilden från Höör-1 och Helsingborg-1.
(Foto: Håkan Andersson)

 

(2 april) April, sista månaden för Alliansens seriespel säsongen 2017-2018. Det är nu det ska avgöras i topp och botten. Vem vinner serien och vem tar en uppflyttningsplats? Vilka lag åker ut?

Från seriepremiären i slutet av augusti i fjol och fram till sista veckan i april kommer det att ha spelats inte mindre än 816 matcher fördelat på de sex divisionerna. Och där de två-tre sista omgångarna kan bli helt avgörande för slutplaceringen. Och det kan mycket väl bli en succésäsong för Tyringe. Samtliga tre lag leder nämligen sina respektive serier…

Sex klubbar vinner sin respektive serie, fem lag tar en andraplats som betyder uppflyttning, tio lag, från ettan till femman, flyttas ned.

Och så här är läget inför serieavslutningen:

Division 1
Bjuv-1 eller Eslöv-1 vinner serien, två poäng på resterande två matcher räcker för Bjuv. De poängen tar man förmodligen hemma mot Perstorp i nästa omgång. I botten har Ängelholm-3 (8 poäng) och ett svårt program kvar i Åstorp (hemma) och Eslöv (borta). Ner i division-2 följer antingen Klippan-1 (11) och Ängelholm-1 (11), båda har kvar att möta Svalöv-1 (14).

Division 2
Tyringe-1 och Örkelljunga-1 gör comeback i högsta serien efter en säsong i tvåan och tipset är att det blir Tyringe som tar hem serien. Klart även att Bjuv-3 och Helsingborg-2 får lämna sällskapet.

Division 3
Här kan det bli Tyringe igen, nu med andralaget. Men det är tätt i toppen med fem lag inom tre poäng när tre matcher återstår. Lite av seriefinal blir det i nästa omgång när tvåan Ängelholm-4 tar emot Tyringe. I botten får två ur trion Svalöv-3 (10), Ljungbyhed (9) och Höganäs-3 (7) kliva av.

Division 4
Eslöv-3 klar etta och det blir lagets tredje raka serieseger. Desto jämnare om andraplatsen mellan Bjäre-3 (27) och Ängelholm-5 (26) och kanske kan även Åstorp-3 (24) blanda sig i streckstriden. Höganäs-4 åker ut och får komma igen i division-5 och de tar förmodligen Klippan-5 med sig.

Division 5
Här står Ängelholm-6 och Örkelljunga-3 i särklass, men vilket lag får Alliansens diplom för seriesegern? Båda står på 32 poäng inför avslutningen. I botten är Örkelljunga-5 (4) hopplöst sist och tar med sig någon ur trion Landskrona-5, Bjuv-6 och Klippan-6.

Division 6
Tyringe-3, har som nykomling redan vunnit serien, leder med 7 poäng när tre matcher återstår. Och det betyder att Tyringeklubben kan ta hem serien med alla sina tre lag. Andraplats och därmed uppflyttning till ”femman” blir det för Klippan-7 eller Bjäre-3.


Per-Ingvar Andersson och Lennart Carlsson i Svalöv-1 är på nytt indraget i
”streckstriden” men har avgörandet i egna händer.