Svenska esset Martin Larsen har fått ge namn
till
den första World Tour-tävlingen i Sverige.

 

(30 juli) För första gången kommer en deltävling ingående i ”World Tour” i bowling att spelas i Sverige när ”Storm Lucky Larsen Masters” avgörs i Baltiska hallen i Malmö den 13-27 augusti. Aldrig förr har ett startfält rymt så många toppspelare från USA och Europa och inte någon gång tidigare har en så penningstinn tävling avgjorts i landet. Så ett förstapris på 160.00 svenska kronor lockar de allra bästa…

Det är 37-årige svenska toppspelare Martin Larsen (Team Pergamon) som fått ge namn åt tävlingen, i fjol rankades han som nummer 1 i ”World tour” och han gör sin första start i tävlingen redan premiärdagen. Därefter kommer det spelare som Jason Belmonte, (Australien), rankad trea i världen 2016, engelsmännen Dom Barrett och Stuart Williams, kanadensaren Fransois Lavoie, svenska toppspelare som Jesper Svensson (Team Pergamon) och senaste vinnaren på Europatouren Pontus Andersson (BK Clan). Lägg därtill Danielle McEwan (USA) och Diana Zavjalova (Lettland), två toppspelare på den amerikanska damtouren.

Bland de i dag 467 anmälda spelarna från 26 nationer finns också toppspelare från Danmark, Finland och Tyskland tillsammans med elitspelare från Sverige. Och alla är de med och spelar om den största prispott som förekommit i en bowlingtävling i Europa, det handlar om 6 serier (med re-entry) och kval över 6 serier.

Ta gärna tillfället i akt att se bowling av allra högsta klass. Här är länken till tävlingens hemsida med alla data som deltagare, speltider, prispengar m.m. www.luckylarsenmasters.se


Jason Belmonte, Australien – en av många
proffsspelare som ska spela tävlingen i Malmö.