Klart för spel för det glada golfgänget från Höör. Årets tredje stopp blev pay-and-playbanan
i Degeberga. FOTO: Håkan Andersson

När det var dags för årets tredje träff med det glada golfgänget från Höör hade tävlingsledarna Sven Persson och Birgitta Hansson valt den ganska knixiga, kuperade och intressanta pay-and-playbanan i Degeberga. Där det bjöds på nio riktigt tuffa och långa par 3-hål.

Nu var det ett tag tveksamt om det kunde bli något spel på fredagen, regnmolnen tornade upp sig på vägen dit. Men när det var dags för de första tre av 11 spelare att slå ut på ettan upphörde regnet, molnen skingrades, solen tittade fram och det hela formade sig till en mycket trevlig golfdag.

Inte oväntat var det tävlingsledarna som spelade den bästa golfen, Sven Persson gick två ytterst jämna rundor, 35 slag på båda medan Birgitta Hansson var lika klar vinnare bland damerna. Och därmed tog paret andra raka, de ”vann” nämligen också senast det begav sig just i Degeberga för ett år sedan.

Nästa träff med gänget är inbokad den 22 september, då är det Jan och caddien Anita Persson som väljer spelplats. Blir det Sölvesborg, Sturup, Barsebäck? Eller bjuder de på en överraskning? Vi avvaktar med spänning och stort intresse…

Så här blev siffrorna i Degeberga:

Herrar (utan hcp): 1. Sven Persson 70 slag, 2. Leif Ohlsson 73, 3. Jan Persson 82, 4. Krister Lindberg 85, 5. Håkan Andersson 86, 6. Acke Nilsson 92, ”Birdiepriset”: Leif Ohlsson.
Damer (utan hcp): 1. Birgitta Hansson 74, 2. Ethel Andersson 84, 3. Ingela Ohlsson 106, 4. Sonja Nilsson 111, 5. Eva Lilja 113, ”Birdiepriset”: Birgitta Hansson.
5 augusti 2011


Inget dåligt inspel från 25-30 meter. Det kan Sven Persson konstatera sedan han lagt bollen
bara någon centimeter från
hål på det mariga 5:e hålet. Kolla lutningen på greenen…