(22 februari) Det blev 29-årige Kyle Troup som tog hem slutsegern när finalen av PBA Players Championship på söndagen avgjordes i staden Jupiter, Florida med ett förstapris på 250.000 dollar, i dagens växlingskurs drygt 2,6 miljoner svenska kronor.

Kyle Troup är grabben med det synnerligen yviga, burriga håret och med de annorlunda och färgglada kläderna, han spelar med s.k. ”dubbelfattning” och vann för övrigt ”Lucky Larsen Master” när den andra upplagan spelades på Baltiska Hallen i Malmö 2018 då han finalbesegrade Jason Belmonte (248-232). Han har också vunnit lagtävlingar på den amerikanska proffstouren tillsammans med Jesper Svensson.

Finalfältet i Jupiter innehöll de fem spelare som vunnit regionsfinalerna, Kyle Troup hade bästa snitt från dessa och stod därmed överst på ”stegen”. I den helt avgörande matchen besegrade han Dick Allen, som slog ut Jesper Svensson i regionsfinalen, och med 257 mot 212 kammade Kyle Troup hem förstapriset och blev miljonär på kuppen.

- Där ser man vad hårt arbete betyder, jag kände hela tiden förtroende för sättet jag spelade på och var aldrig orolig, förklarade Kyle i en intervju för PBA.

Dick Allen förlorade finalen och fick 130.000 dollar, Francois Lavoie var trea (80.000 dollar), Tom Smallwood fyra (60.000 dollar) medan Anthony Simonsen fick 50.000 dollar för sin femteplats. Hela stegfinalen finns för övrigt på YOU TUBE och även på den (klicka) här länken.