Det blir ingen återstart i de nationella bowlingserierna,
bara Skåne
ställde sig bakom förbundets förslag. Säsongen
2020-2021 är avslutad i förtid.

 

(17 februari) Det blir inget spel i de nationella bowlingserierna, säsongen 2020-2021 är avslutad!

Tävlingskommittén inom Svenska Bowlingförbundet hade inför tisdagens extra förbundsmöte presenterat tre olika scenarier för en fortsättning av det seriespel som på grund av Corona-pandemin avbröts i oktober-november 2020 och att seriespelet skulle återupptas så snart det var möjligt.

Men bara ett distrikt ställde sig bakom detta förslag, det var bara Skånes Bowlingförbund som ville ha en återstart så snart detta var möjligt, allt medan övriga distrikt i Sverige var emot och de byggde detta på enkäter och förfrågningar ute bland sina klubbar. Det var således en klar majoritet för att avsluta och sätta punkt för 2020-2021 redan nu och att inte räkna vare sig upp- eller nedflyttningar efter de omgångar som klubbarna hann spela i höstas. Så blev också förbundsmötets beslut, detta enligt en artikel på Swebowls hemsida.

Nu hoppas Bowlingförbundet liksom klubbarna att det ska kunna bli spel i höst till seriesäsongen 2021-2022 med helt nya serier, förutsatt att lagar, bestämmelser och restriktioner tillåter detta. För landets drygt 250 bowlinghallar blir det fortsatt mycket kärva ekonomiska tider eftersom seriespelet är själva navet i den svenska bowlingen