Lite i väntans tider? För det är många pensionärsbowlare som undrar om
och hur det
blir med seriespelet kommande säsong. Bilden från matchen i
Hörbyhallen i februari
2020 mellan Höör-2 och Bjäre-1. (Foto: Håkan Andersson)

 

(23 juli) Om det blir något spel i de skånska pensionärsserierna i bowling kommande säsong med anledning av Corona-pandemin så kommer det att ske med stora förändringar. Det som talar för ett seriespel säsongen 2020-2021 är att allt flyttas till matcher i hemmahallarna. Det som kommer att avgöra är det faktum att alla föreningarna ser transporterna till och från matcherna som det stora problemet.

Så här skriver seriekommittén i Bowling-Sydväst på föreningens hemsida:

- Vi ser det som vårt största problem, detta att sitta fyra-fem personer i bilarna till bortamatcherna. Och att köra med nio bilar till bortamatcherna är inte heller någon logisk lösning. En möjlighet att kunna genomföra våra matcher trots alla restriktioner är att spela i våra hemmahallar. Men då krävs att alla klubbar tillsammans med sina bowlinghallar kommer överens om detta.

Alliansen Ringen kommer vid sitt årsmöte i Klippan den 11 augusti att lägga fram ett förslag med enbart hemmamatcher, Bowling-Sydväst väntar besked från klubbarna och ska komma med ett beslut den 1 augusti och ett förslag till ett inplanerat möte med klubbarna medan Göingeserien på sin hemsida förklarar att ”om det blir spel i september är ovisst”.

När det gäller fortsatt seriespel diskuteras också under vilka former det ska ske.

- Blir det enbart hemmamatcher är det svårt att använda sig av samma resultatrapportering som tidigare, vi får lösa detta på annat sätt, det går säkert att hitta en användbar lösning. Man kan vi inte komma överens mellan klubbar och bowlinghallar är kanske alternativet att säsongens seriespel måste ställas in och det vill vi så klart inte. Då är risken att bowlingintresset somnar in, det blir svårt att starta upp igen. Och dessutom vore det en katastrof för våra bowlinghallar, skriver Bowling-Sydväst vidare på sin hemsida.

När det gäller Alliansen Ringen och seriespelet är förslaget att matcherna ska spelas med s.k. ”rullande räkning” och avgöras under fastställd vecka, resultat ska inrapporteras till serieansvarig varefter tabeller kommer att publiceras på hemsidan efter avslutad omgång.

För pensionärsföreningarna Alliansen Ringen, Bowling-Sydväst och Göingeserien i Skåne är seriestart planerad till början och mitten av september, sammanlagt kommer då 165 lag att delta i de tre organisationerna vilket innebär att man engagerar cirka 1600 pensionärsbowlare i varje serieomgång och det kommer säsongen 2020-2021 att spelas nästan 1900 matcher.