För första gången på många år har inte Landskrona något lag i Alliansens högsta
serie. Men
nu är laget på väg tillbaka, leder ”tvåan” utan poängförlust.
(Foto: Håkan Andersson)

 

(29 oktober) Efter en andraplats bakom Åstorp-1 säsongen 2011-2012 vann Landskrona-1 division 1-serien året därpå närmast före Ängelholm-1. Och allt sedan dess har Landskrona-1 varit ett etablerat lag i Alliansens högsta serie, med en tredjeplats 2014-2015 och en fjärde 2015-2016 som bäst. Och under alla år har det handlat om ett duktigt och respekterat lag, svårslaget inte minst på hemmabanorna i ”curlinghallen”.

Men efter den gångna säsongen 2018-2019 tvingades Landskrona-1 lämna division-1, då tillsammans med Höganäs-1. Detta efter ett spelår där Landskronalaget i stort under samtliga 22 serieomgångar höll till kring nedflyttningsstrecket, laget hade under de avslutade fyra-fem omgångar en hård fight mot Örkelljunga-1 om vilket lag som skulle göra Höganäs sällskap ner i ”tvåan”. Fast det började bra med seger i premiären borta mot Höganäs-1…

Målsättningen efter nedflyttningen i våras var kristallklar, laget tog direkt sikte på att ta sig tillbaka till division 1-serien. Och man är redan på god väg…

Landskrona-1 har så här långt radat upp idel segrar, sju till antalet och toppar serien med fyra poäng ner till Bjäre-1, fem till Ängelholm-7 och det är sex poäng ner till förra säsongens division 1-lag Höganäs-1. Och samtliga tre toppkonkurrenter har Landskrona besegrat i höst.

- Det har fungerat bra, vi har haft det rätta flytet i många matcher med knappa vinster. Matchen i Båstad mot Bjäre-1 var väl ingen höjdare men vi lyckades vinna på 4888 poäng…

Landskrona-1 har i tur och ordning i höst besegrat Höör-2 16-4 (hemma), Höganäs-1 12-7 (hemma), Bjäre-1 10-9 (borta), Ängelholm-7 11-9 (hemma), Bjuv-2 11-9 (borta), Åstorp-2 11-9 (hemma) samt Svalöv-2 14-6 (borta). Och så här långt är bästa lagsiffran 5500 poäng som noterades borta mot Bjuv-2.

Närmast väntar lokalderby mot kollegorna i Landskorna-2 och därefter under höstsäsongens avslutning matcher mot Tyringe-2 (borta), Höganäs-2 (hemma) och Eslöv-3 (borta).

Fotnot: Landskrona-1 är enda av 74 lag i Alliansens seriespel 2019-2020 som är utan poängförlust efter 7 spelade omgångar. I division-6 har Klippan-7 sex vinster och en oavgjord på sju matcher.