Nöjda med dagens match i Svalöv och två poäng var den här trion
från Höör-1, fr.v: Bengt Pettersson, Thomas Arnesson och Stellan
Linder.
(Foto: Håkan Andersson)


(2 oktober) Höörs PBK-1 tog höstens tredje seger och hakade därmed på tätduon Eslöv-1 och Helsingborg-1, detta efter en ganska så klar seger på bortabanor mot Svalöv-1. Efter ledning hela vägen skrivs segersiffrorna till 15-5 (5343-4995) och förlusten innebar fjärde matchen utan poäng för Svalöv, kvar på sistaplatsen i division 1-serien.

- Kan inte påstå att vi gör någon bra match, men vi vinner och gör det klart, mycket beroende på att vi hade en betydligt högre lägstanivå än hemmalaget på de svårspelade banorna. Förstår inte varför det ska läggas så knepiga oljeprofiler när det handlar om pensionärsserien, det var onödigt svårspelat både för oss och hemmalaget, kommenterar Höörs lagledare Gert Nilsson.

Höör tog ledningen direkt och hade inga problem att hålla undan, efter sex av de åtta serierna var matchen avgjord.

Det bjöds således inte på några högre individuella siffror, Bengt Pettersson i Höör-1 var matchens etta med 766 poäng medan Christer Gustavsson toppade hemmalaget på 737 poäng, för övrigt de enda av 16 spelare som krånglade sig över 700-strecket. När det gäller matchpoäng tog Gert Nilsson-Håkan Andersson i Höör maximala 4 poäng medan Svalövs bästa par var Christer Gustavsson-Nils Jonsson med 2 matchpoäng.

- Skriv att vi var mycket nöjda med två poäng. För det var vi, påpekar Gert Nilsson.

Alliansen – division 1
BK Möllan, Svalöv (lag 1) – Höörs PBK (lag 1) 5-15 (4995-5343), ind i Höör: Bengt Pettersson 766, Lars Lundgren 697, Gert Nilsson 681, Håkan Andersson 659, Kaj Svensson 647, Thomas Arnesson 635, Stellan Linder 632, Arne Jönsson 626, i Svalöv: Christer Gustavsson 737, Göran Nilsson 645, Leif Hedin 643, Lennart Karlsson 612, Per-Ingvar Andersson 601, Nils Jonsson 597, Pär Bengtsson 585 samt Lennart Olsson 575.