(20 september) Den fjärde serieomgången i Alliansens division 1-serie blev komplett på fredagen när Ängelholm-1 tog emot nykomlingen Klippan-1. Och det blev en match med spänning och dramatik in i sista rutan och som Klippanlaget kunde avgöra till seger med 11-9 (5596-5465).

Klippan ledde för övrigt med 10-5 inför sista serien, där såg hemmalaget länge ut till att ta samtliga fem poäng och ordna oavgjort 10-10. Tre av de fyra banparen vann Ängelholm, därtill också ”totalen”. Men den poäng som Klippan behövde för att vinna fixade Göran Jönsson-Lauri Käki som slog Bo Bengtsson-Mats Olsson med en enda poäng, 371 mot 370 och Klippan kunde därmed noteras för säsongens första seger i division 1-comebacken.

Klippan var betydligt jämnare individuellt, hade Christer Pettersson som etta på 779 poäng följd av Jan Olmyr 724 och Lauri Käki 721 medan Mats Olsson var bäst i Ängelholm-1 med 779, för övrigt ende spelaren över 700 poäng i hemmalaget.