(14 februari) Ett av Skånes bästa pensionärslag i bowling kommer att ansluta sig till Alliansen Ringens seriespel kommande säsong 2019-2020.

BK 80 från Hässleholm och Turbanhallen, ser det som en stor utmaning efter alla år i Göingeserien att få spela i en ny serieform och möta nya lag i nya hallar. Klubbens styrelse i BK 80 har lyssnat på spelarna i förstalaget och deras önskemål om att få ”byta” serie och när Alliansens styrelse höll sammanträde på onsdagen i Klippan fanns en förfrågan från Hässleholmsklubben. Och beslutet blev enhälligt att välkomna dem som ny medlem.

- BK 80 har länge varit ett lag med höga kvalitéer, de har vunnit Göingeseriens högsta division ett otal gånger, leder serien den här säsongen och har bl.a. noterat 6279 poäng hemma. Så det ska onekligen bli intressant och spännande att se laget möta idel nya bekantskaper, det kommer att vara inspirerande både för BK 80 och för alla lag som ska möta dem, säger Håkan Andersson, tävlingsansvarig i Alliansen Ringen.

BK 80 har idag fyra lag i seriespel i Göingeserien, två av dem i högsta av de tre divisionerna. Men det är bara klubbens förstalag som ansluter sig till Alliansen, resterande tre lag spelar kvar.

- Vi kommer att placera in BK 80 i högsta serien, således i division 1, något annat var det inte tal om. Och det betyder att vi nästa säsong utökar den serien med ett lag, från 12 till 13 vilket innebär att ett lag får stå över varje omgång och att det blir 24 matcher totalt under säsongen. Och först säsongen därefter gör vi en justering när det gäller upp- och nedflyttning i de sex divisionerna, påpekar Håkan Andersson.

Alliansen Ringen har i många år haft ett gott renommé bland pensionärsbowlarna, i dag administrerar man sex divisioner med 8-mannalag, det gör att runt 800 seriematcher spelas under en säsong med mer än 700 pensionärer på banorna i de 72 lagen. Och det finns enligt uppgift intresse från fler klubbar i andra organisationer  att komma med i gemenskapen.