(11 januari) Efter den gångna helgens stortävling ”AIK-tournament” i Stockholm som Kim Bolleby från Team Pergamon vann har nu Europatouren dragit vidare till Helsingfors där den 49:e upplagan av klassiska ”Ballmaster” avgörs med finalspel lördag-söndag. Hela den europeiska eliten finns på plats tillsammans med proffsspelare från USA och Singapore, bland de senare Cherie Tan, finalförlorare i turneringen i Stockholm.

Det handlar kvalspel över 6 serier, de 40 bästa är direktkvalificerade till finalrundan som inleds direkt efter lördagens tre avslutande kvalomgångar och ”Desperado”. Och där det mycket väl komma att handla om en kvalgräns på över 1400 poäng, således ett snitt på 234 poäng. Och att resultatnivån blir hög visar det faktum att det redan noterats tio 300-serier.

Kvalet på lördag 12 januari inleds kl 08.00 och streamas direkt i datorn via länken http://www.ballmaster.fi och klicka därefter på ”livestream”. Det finns för övrigt tre olika kameror som täcker merparten av de 36 banorna.