(10 januari) Ett populärt och välkommet inslag vid sidan om seriespelet är de tävlingar som varje säsong arrangeras för de bowlande pensionärerna. Under hösten handlade om en tävling i Perstorp och då inleddes också ett arrangemang i Klippans bowlinghall. Och nu till vårsäsongen bjuds det på ytterligare två traditionella inslag, nämligen ”BK-slaget” i Hässleholm och ”Åstorpsfajten” i Åstorp.

Först ut är BK 80 med sin tävling i Turbanhallen i Hässleholm som spelas 4 februari-29 mars, som tidigare 6 serier med handicap och onominerade 2-mannalag. Herrarna spelar om ett förstapris på 1300 kronor, damerna om en tusenlapp. Den 28 februari inleder P-87 i Åstorp sin årliga tävling ”Åstorpsfajten” och den pågår fram till den 18 april, 6 serier med handicap här också liksom onominerade 2-mannalag. 1200 kronor vinkar i förstapris i herrklassen, 800 hos damerna.

Och så fortsätter ”Vintertävlingen” i Klippans bowlinghall med spel ytterligare några torsdagar fram till den 8 februari. Tävlingsinbjudan och affischer finns för övrigt på Alliansen Ringens hemsida: http://ringen.garl-data.se/tavlingar.htm