Två spelare som gett Perstorp-1 ett rejält ”lyft” i höst, Thomas
Persson och Leif
Sahlström, båda dessutom aktiva i BK Frigg.
(Foto: Håkan Andersson)


(20 december) Efter 385 spelade matcher är det ”halvtid” i Alliansen Ringens seriespel säsongen 2018-2019, det innebär några veckors helguppehåll för de 71 lagen innan omstarten andra veckan i januari.

Detta efter en höstsäsong med mycket bra spel där höga siffror noterats både individuellt och i lag i denna, sett till antalet lag och spelare, bredaste pensionärsserie i Sydsverige. Och det är kamp kring alla ”streck” i de sex divisionerna när det gäller avancemang eller att klara nytt kontrakt. Det stundar en mycket intressant vårsäsong.

Hösten har också bjudit på en rad överraskande resultat, inte minst i division-1, Alliansens ”elitserie”. Där har Bjuv-1, förra säsongens suveräna etta, halkat efter och redan förlorat fyra matcher mot två hela förra säsongen, där har Perstorp-1 varit en stor positiv överraskning med en tätplats fram till höstens sista två omgångar som båda förlorades. Och där har nu Åstorp-1, efter en lite skakig inledning, vunnit de senaste åtta matcherna och går till helgvila som klar etta. Dags igen för Åstorp? Som vunnit högsta serien fyra gånger de senaste sex säsongerna, senast 2016-2017.

Och en stor överraskning är också Tyringe-1, nykomling som besegrat både Åstorp och Bjuv i höst. Halvvägs är laget fyra i division 1-serien på samma poäng mot trean Eslöv-1. Och så Svalöv-1, som började med fyra raka, klubbrekord och serieledning. Det hände således en hel del…

Här är lite siffror från höstens seriespel där samtliga lag spelat 11 matcher:

Högsta lagresultat division 1: Bjuv-1 (6030 borta mot Åstorp-1), division 2: Ängelholm-3 (5627 hemma mot Höganäs-2), division 3: Bjäre-1 (5411 hemma mot Örkelljunga-2), division 4: Svalöv-3 (5128 hemma mot Ängelholm-6), division 5: Perstorp-3 (4850 borta mot Ängelholm-8), division 6: Bjäre-4 (4560 hemma mot Perstorp-4)

Bästa ind.resultat – herrar: Henry Kärrström, Bjuv-1 (949), damer: Anna-Lena Ohlsson, Höör-2 (751)

Flest oavgjorda matcher: Klippan-2 (4 matcher i div 2)

Utan seger i höst: Klippan 2 (division 2)

Minst antal poäng: Tyringe-2 (div 2) och Båstad Bowlare (div 5), båda med 2 poäng på 11 matcher.

Bästa ”nykomling”: Tyringe-3 som vann division-6 förra säsongen och som nu leder division 5-serien.

På väg tillbaka: Ängelholm-3 och Klippan-1 åkte ur division-1 i våras, nu är de etta respektive tvåa i division-2.


Anna-Lena Ohlsson i Höörs PBK svarade för höstens bästa
serienotering b
land damerna med 751 poäng. (Foto: Håkan Andersson)