(20 november) En mer än fördubblad hyreskostnad kan betyda slutet för bowlinghallen i Osby.

Enligt tidningen Norra Skåne har nuvarande arrendatorerna Jim Lindstrand och Richard Landén ett avtal med Osby kommun som innebär att kommunen hyr bowlinghallen av en privat fastighetsägare och därefter hyr ut den till Lindstrand-Landén (som haft hallen i Osby sedan 2012 och även driver 4-banorshallen i Knislinge), och då till en betydligt lägre kostnad. En subvention i form av ett s.k. driftsavtal eftersom arrendatorerna sköter allt underhåll i bowlinghallen, banor, maskiner, klotreturer o.d.

Nu flaggar dock Osby kommun för att dra sig ur som mellanhand, vill att Osby Bowlingcenter ska hyra direkt av fastighetsägaren från den 1 juli nästa år och utan kommunal subvention. Nuvarande avtal mellan parterna skulle således sägas upp, vilket enligt Norra Skåne skulle innebära att hyreskostnaden för 8-banorshallen ökar från nuvarande 27.000 i månaden till 57.000 kronor.

- Den ökade kostnaden klarar vi inte av. Då får vi ses oss om efter andra lokaler och bygga där i stället, säger Richard Landén till tidningen och tillägger:

- Vi har ännu inte diskuterat framtiden med kommunledningen, det har varit lite rörigt efter valet. Men jag känner att de vill reda ut situationen, ett möte är viktigt, en lösning måste till. Och jag hoppas det löser sig.