(26 oktober) Tio gånger har lagen mötts de senaste fem säsongerna i Alliansens division 1-serie i det mellanskånska derbyt, Höörs PBK-1 och Eslöv-1. När de möts på tisdag (30 oktober) har lagen vardera fyra vinster medan två matcher slutat oavgjort 10-10.

Nu blir det Eslöv-1 som får ikläda sig favoritrollen, trots att laget ännu inte besegrat Höör-1 i Hörbyhallen. Den senaste ”bortasegern” för Eslöv kom 2013-2014 i Lucky Bowl efter det att Höör-1 vunnit matchen i Eslöv den säsongen. Men annars är det hemmalaget som dominerat derbymatcherna, senaste det begav sig säsongen 2017-2018 vann Eslöv hemma i Karlsro-Bowling med klara 13-7 medan det blev vars en poäng i Hörbyhallen via 10-10.

Eslöv-1 har haft både Bjuv och Åstorp så här långt i säsongens seriespel, spelade 10-10 i Bjuv men förlorade lite överraskande hemma mot Åstorp med 9-11 och där de tre vinsterna tagits hemma mot Tyringe-1, Örkelljunga-1 och Helsingborg-1. Höör-1 har spelat fem matcher, förlorat samtliga och man är ett av två lag av totalt 72 lag i Alliansens seriespel som ännu inte tagit poäng. Det andra är Perstorp-5 i lägsta serien…

- Vi har gått över till en ny oljeprofil den här säsongen, en profil som ska ge lite bättre resultat. Det har den också gjort, främst för Svalöv-1 och Tyringe-1 som vi fått stryk av hemma i höst. Återstår att se hur pass bra Eslövspelarna kommer att trivas på det underlaget, säger Håkan Andersson i Höör.

Nu lär det bli garanterat både underhållande, spännande och som alltid god stämning på och utanför banorna, förhoppningsvis även välspelat med höga resultat i säsongens första derby. Matchen är för övrigt från den femte serieomgången och uppskjuten på grund av att merparten av Eslövs spelare var i Falun och spelade SPF-riksmästerskap. Kl 11.30 på tisdag är det dags...

Bildtext: Kurt Lindkvist, Eslöv och Thomas Arnesson, Höör ställs mot varandra i derbyt. (Foto: Håkan Andersson)