(9 september) Det blev 27-årige amerikanske proffsbowlaren Kyle Troup (bilden) som tog hem ”Lucky Larsen Masters” som avgjordes på söndagen i Baltiska Bowlinghallen i Malmö. I stegfinalen besegrade han världsettan och förra årets segrare Jason Belmonte från Australien med 248-232 och kammade därmed hem förstapriset på 150.000 kronor.

Aldrig förr har en tävling ingående i ”World Tour” i Europa lockat ett så högklassiskt startfält som i Malmö. Enbart från USA kom ett 30-tal proffs på herr- och damsidan, det fanns toppspelare från Thailand, Singapore och Malaysia tillsammans med hela den svenska och europeiska eliten och därtill många s.k. ”breddspelare”. Och det bjöds på fantastisk bowling, från första kvalstarten den 26 augusti och inte minst under söndagens slutspel och för att vara med i detta krävdes 1319 poäng på de sex kvalserierna. Och det var inte oväntat proffsen som dominerade, inte minst de som spelar ”tvåhandsbowling”. Tre av de fyra i stegfinalen spelade nämligen med dubbelfattning, därtill de tre främsta.

Stegfinalen inleddes med att Chris Sloan, Irland och fyra på ”stegen”besegrade trean Bill O´Niell, USA med 236-234, därefter vann tvåan Kyle Troup över Chris Sloan med 235-187 och så i finalen 248-232 mot Jason Belmonte. Den senare toppade ”stegen” efter ett imponerande spel under söndagen där för övrigt Pontus Andersson, Team Clan blev bäste svensk, blott 10 poäng från en stegfinal.

Läs mer om tävlingen och finaldagen på www.swebowl.se