(5 september) I tre serier och lite därtill såg Eslöv-1, förra säsongens tabelltvåa, ut som vinnare i toppmötet på onsdagen i division-1 borta mot regerande mästarna Bjuv-1. Men i den absolut sista rutan fördelas poängen, matchen slutar oavgjord 10-10 (5478-5632).

Och det var en poäng som Bjuv-1 definitivt var nöjda med, Eslöv-1 var snarare ganska så besvikna över att ”segern” gick dem ur händerna och tog en poäng som något av en förlust. För det var gästerna som var i ledning hela vägen, ledde med 3-2, 7-3 och 9-6 inför sista. Och i slutrundan hade paret Jonny Johansson-Göran Ekstrand i Eslöv-1 ganska tidigt säkrat banpoängen och därmed minst oavgjort, avgörandet skulle komma i en match där Kurt Lindkvist-Thomas Persson i Eslöv noterade 331 poäng i mötet mot Bo Månsson-Karl Erik Nilsson när den sistnämnda hade sista rutan kvar att spela, övriga banor är färdigspelade. Han ställer upp ett ”hål” i sista rutan, spärrar och med 8 käglor i frislaget vinner Bjuvsparet serien med fyra poäng, 335-331 och därmed slutrundan med 4-1 och ordnar en poäng till hemmalaget.

Noterbart är att Eslöv-1 var 154 poäng bättre i lagresultat än Bjuv-1, hade sin bäste spelare i Göran Christensson (bilden) 756 följd av Karl-Johan Holmqvist 746, Thomas Persson 744 och Lars-Göran Persson 730 medan Karl-Erik Nilsson 768, Henry Kärrström 752 och Pelle Karlsson 702 poäng var de främsta i Bjuv-1.