(29 augusti) Förra säsongens bästa lag i Alliansens division 1-serie, seriesegrande Bjuv-1 och tvåan Eslöv-1 premiärspelade på tisdagen och visade med önskvärd tydlighet kvalitéer som gör att de båda kommer att tillhöra toppen även den här säsongen.

Lottningen hade gett båda hemmamatcher mot seriens nykomlingar Örkelljunga-1 respektive Tyringe-1 och det innebar inga större problem. Bjuv släppte bara 2 poäng i från sig, vann med överlägsna 18-2 (5683-5133) där lagledaren Loa Andersson (bilden) visade att han skött ”sommarträningen” föredömligt och toppade med 798 poäng före Henry Kärrström 790 och Karl-Erik Nilsson 720.

Eslöv-1 fick en tämligen lätt match mot Tyringe-1 och vann med 15-5 (5801-5461) där Kurt Lindkvist var duktig etta på 833 poäng efter en start på 169, följd av Thomas Persson 787 och Jonny Johansson 761 poäng. Och helt klart kommer Eslöv att prestera bra lagresultat även hemma i Karlsrohallen på den nya profilen (Allsvenskan-44 fot) som man nu enats om att använda i pensionärsmatcherna, den passar laget bättre än ”Räven” som man spelade på förra säsongen. 5801 i premiären var nämligen klart bättre än alla lagresultat hemma förra säsongen.

Seger för både Bjuv-1 och Eslöv-1 således, redan i andra omgången onsdag den 5 september möts de båda i Bjuv. Det kan man kalla en tidig seriefinal…