(8 mars) Så kom den, första förlusten för Eslöv-3 sedan laget debuterade i Alliansen Ringens seriespel för snart tre säsonger sedan, hösten 2015. Efter 57 förlustfria matcher sprack den fina sviten i match nummer 58. På torsdagen vann nämligen Helsingborg-3 division 4-matchen hemma i Olympiahallen mot Eslöv-3 med 13-7 (4983-4992).

Matchen som sådan var lika jämn som lagens siffror, men det var hemmalaget som i slutrutorna kunde avgöra många jämna serier. Helsingborg ledde hela vägen och bakom segersiffrorna 13-7 finns serierna 5-0, 2-3, 4-1 och 2-3. Två serier var således med den skillnaden att hemmalaget vann sina med klar marginal. Bästa insatsen i Eslöv-3 svarade Bertil Jönsson för med 743 poäng före Ulla-May Lundahl 655 poäng.

Att gå obesegrat genom 57 seriematcher är en prestation som torde sakna motstycke. Inget lag inom Alliansen har tidigare svarat för en så imponerande svit av förlustfria matcher och det kan mycket väl handla om ett inofficiellt svenskt rekord, i varje fall inom pensionärsbowlingen.

I nästa serieomgång börjar Eslöv-3 om från ”noll”, då tar man emot Ängelholm-5 på hemmabanorna. Och det är ettan mot tvåan i serien…