Åstorp och Eslöv möttes i fjolårets finalspel i Perstorp.

 

(7 mars) Det blir inget ”Mästarmöte” den här säsongen! Finalspelet mellan de tre främsta lagen i Alliansen Ringens division 1-serie är inställt och orsaken är att man inte lyckats få sponsorer att täcka kostnaderna för arrangemanget.

”Mästarmötet” spelades första gången 2016 i Hörbyhallen som en avslutning på säsongens seriespel mellan de tre främsta lagen i division 1 och inför finalen hade Alliansen Ringens styrelse anslagit 5.000 kronor i prispengar att fördelas mellan finallagen. Men detta medförde kritik vid årsmötet där Ängelholmsklubbarna fick gehör för sin motion om att ”inga prispengar i någon form får delas ut som belastar Alliansens ekonomi.”

Detta gjorde att vid 2017-års finalspel, som avgjordes i Perstorp, fanns inga prispengar och därmed inga kostnader som belastade Alliansens kassa, initiativtagaren och tävlingsledaren Håkan Andersson ordnade på egen hand sponsorer som täckte banhyra i semifinal och final, mästarpokal och extrapriser för bl.a. högsta enkelserie, i allt kostnader för drygt 3.500 kronor.

Men några sponsorer har inte ”anmält” sig till årets finalspel, planerat att avgöras i slutet av april eller början av maj.

- Vi har olika uppfattningar i Alliansens styrelse om kostnaden för banhyra och pokal ska räknas som ”prispengar”. Det menar majoriteten av styrelsen att det är och säger nej till att ta upp 3.000 i budgeten för att täcka årets finalspel. Bland annat för att man nu är emot att 10 procent av föreningarnas anmälningsavgift ska gå till tre lag, säger Håkan Andersson, tävlingsansvarig i Alliansen Ringen.

Till finalspelet och ”Mästarmötet 2018″ har redan Bjuv-1, Eslöv-1 och Åstorp-1 kvalificerat sig, det står klart trots att fyra omgångar återstår av division 1-serien. Men det blir inget ”Mästarmöte”, arrangemanget är av ekonomiska orsaker inställt.

I år får således inte Bjuv-1 och Eslöv-1 chansen att utmana Åstorp-1, segrare både 2016 och 2017.