(16 februari) När Bjuv-1 har rena uppvisningen borta mot Ängelholm-3 på fredagen och noterar 6238 poäng innebär det inte bara en fortsatt förstaplats i Alliansens division 1-serie utan laget sätter också ett nytt prydligt klubbrekord, 46 poäng bättre än det gamla. Där Bo Månsson 901 och Karl-Erik Nilsson 900 var toppar i rekordlaget.

Men det är en bit upp till ”Alliansrekordet” som Eslöv-1 innehar med 6359 poäng från bortamatchen i Tyringe den 23 mars 2017.

Imponerar gör också Åstorp-1, de två senaste säsongernas ”ligamästare” och vinnare av ”Mästarmötet”. I veckans omgång tog man sig an Landskrona, inget speciellt bra bortalag men 19-1 säger det mesta, både om Åstorps kapacitet och om Landskrona som ett av division 1-seriens sämre bortalag.

Bjuv är etta, Åstorp trea, det skiljer två poäng. Andraplatsen har Eslöv-1 som genom segern hemma mot Perstorp spelade säsongens 14:e raka match utan förlust. En enda match har Eslöv tappat och den kom redan i höstens andra serieomgång i bortamötet mot Åstorp. Men om både Bjuv och Åstorp imponerat med lagsiffror en bit över 6000 poäng så har Eslöv haft det motigt, trots alla poäng. Lagets bästa notering så här långt är 5892 poäng från premiäromgången hemma mot Ängelholm-1.

Någon kamp kring det ”streck” som betyder finalspel i ”Mästarmötet” lär det knappast bli, det lär vara avgjort. Bjuv-1, Eslöv-1 och Åstorp-1 kan liksom 2016 sikta in sig på spel. Men vilket lag vinner serien och går direkt till final, vilka får spela semifinal? Bjuv ska i serien möta Åstorp borta, har Eslöv hemma. Och tveklöst är det så att Åstorp har det på papperet bästa restprogrammet.

I botten är det däremot långt i från avgjort kring vilka två lag som fåt kliva ner.

Förra säsongen åkte Tyringe-1 och Örkelljunga-1 ur högsta serien, Ängelholm-1 och Svalöv-1 tog då de två uppflyttningsplatserna från division-2. Nu är läget det omvända, Tyringe och Örkelljunga är på väg tillbaka till ”ettan”, Ängelholm-1 och Svalöv-1 riskerar åka ut igen. Sex omgångar återstår…

Så noteras avslutningsvis, att Eslöv-3 i veckan spelade match nr 56 utan förlust när laget borta vann över Klippan-4 med 16-3 (5128-4599). Det blir division-3 till hösten.

Bilden: Henry Kärrström och LOA Andersson kan konstatera att Bjuv-1 efter ett nysatt klubbrekord leder högsta serien. (Foto: Håkan Andersson)