(11 februari) 23-åriga landslagstjejen Jenny Wegner (bilden) från Perstorp svarade för ett mycket imponerande resultat när hon på söndagen spelade för Spader Dam, Helsingborg borta mot Team X-Calibur i Partille i damernas elitserie. I ”seriefinalen” inledde Jenny med 290 poäng, fortsatte med 279 och 279 till 848 på tre serier, det högsta resultat en damspelare uppnått i svenskt seriespel. Detta i ett protokoll som innehöll 33 strajkar och tre spärrar. Dock sjönk kvalitén i sista serien som gav 179 till 1027 poäng på fyra.

Matchen vann Spader Dam med 11-9 och gick därmed upp i serieledning. Tidigare på söndagen klarade Spader Dam en poäng via 10-10 borta mot Örgryte sedan laget hämtat upp underläge 5-10 sista serien och i den matchen noterade Jenny 860 poäng.

Jenny Wegner spelade för övrigt fyra matcher i Göteborg i helgen, på lördagen också med BK 59:an i Sydallsvenskan när laget besegrade Team Lerum (där lillasyster Cajsa Wegner noterade en 300-serie) och Team Pergamons farmarlag och totalt på fyra matcher och 16 serier snittade Jenny drygt 220 poäng. Kommande helg, den 17-18 februari, spelar Jenny och BK 59:an på hemmabanorna i Turbanhallen i Hässleholm i allsvenskan, på lördag mot Olofströms BS och på söndag dubbelt via matcher mot Kulladals BS och BK Bulltofta.