(22 november) Efter två av totalt sex kvaltävlingar i säsongens Alliansmästerskap för 3-mannalag är det Bjuv i topp. Och därtill med ett lag bestående av två äkta par som alldeles uppenbart får det att fungera mycket bra även på bowlingbanorna. Bodil och Bosse Bengtsson samt Olga och Loa Andersson från konstellationen Bjuv/Hyllinge leder nämligen ”barometern”  och man gör det efter seger i kvalet i Åstorp och en andraplats senast i Båstad.

Regerande mästare är Ängelholm-1, där Hans Roth nu ingår tillsammans med tre av förra säsongens mästare Måbrink, Krigård och Ohrberg medan Anders Lundh förstärker Ängelholm-3. Som för övrigt tog hem kvalvinsten i Båstad före Bjuv/Hyllinge och i segrarlaget ingick också Bengt Bubanch, Roy Larsson och Lars Pettersson.

Nu går kvalet vidare via spel i Olympiahallen i Helsingborg där det pågår fram till andra veckan i december. Därefter blir det helguppehåll fram till mitt av januari då Bjuv tar över, det fortsätter sedan i Perstorp och avslutas i Klippan innan det blir finalspel i Bjuv den 3 maj. Och just nu krävs 21 poäng för en plats bland de åtta som går till final, så än kan och kommer mycket att hända. Det är med andra ord långt i från försent att hoppa med i tävlingen…

Den aktuella ställningen i ”Alliansmästerskapet 2017-2018″ finns på länken: Kvalresultat

Bilden till höger: Från finalspelet i Bjuv våren 2017. (Foto: LOA Andersson, Bjuv)