(10 oktober) Lördagen den 11 november spelas det upp till premiärupplagan av ”Triangelkampen”, ett möte mellan pensionärsbowlarna i Höör, Hörby och Eslöv och då står Höörs PBK som arrangör i Hörbyhallen. Tävlingen blir lite av en uppföljare till ”Märta Halls jubileumspokal” (bilden) som Höör tog hem efter att ha vunnit tre av fyra tävlingar. Då handlade det om 10-mannalag med en spelare från varje klubb på varje bana, spel över 4 serier utan handicap och med ”rullande” räkning. Och så blir det även nu i ”Triangelkampen”.

- Många har saknat ett utbyte av det här slaget mellan de mellanskånska föreningarna, men nu ska det bli av. Vi sätter upp en pokal som förhoppningsvis ska ”vandra” i många år, det är meningen att den här tävlingen ska alternera mellan Hörby och Eslöv, berättar Håkan Andersson i Höörs PBK som håller i arrangemanget.

Det blir således spel med 10-mannalag och med minst tre damer i respektive lag.

- Mycket talar för att det kommer att bli en mycket jämn ”kamp”, kanske har Hörby och Höör lite fördel av hemmabanor. Hörby är nu tillbaka i Göingeseriens division-1 och har inlett säsongen mycket bra med tre segrar på fyra matcher och i Alliansens högsta serie tillhör både Höör och Eslöv topplagen. Men det kanske viktigaste med den här tävlingen är att det blir några timmars trevlig samvaro, bra och underhållande bowling med god stämning både på och utanför banorna, säger Håkan Andersson.

Och självfallet kommer de bästa spelarna i ”Triangelkampen” att belönas via ett rejält prisbord, både när det gäller bästa resultat på 4 serier i varje lag och högsta enkelserier. Lördagen den 11 november kl 11.00 är det dags…