Gunilla Nihlén, Eslöv och Greger Risberg, Tyringe var två spelare
som belönades
med diplom av Alliansen, detta för säsongens bästa
resultat i division 5 respektive
division 3. (Foto: Håkan Andersson)


(8 juni)
Nu kan Alliansen Ringen lägga ännu en säsong till handlingarna där i runda siffror upp mot 1000 pensionärer deltagit i seriespel för något av de 72 lagen från 16 klubbar och 14 bowlinghallar. Uppslutningen var som alltid den bästa när det kallades till årsmöte på torsdagen i Klippan. Alla var där, alla 16 föreningarna.

Och det blev det årsmöte som präglades av både snabba klubbslag och lite utdragen diskussion i några ärenden.

I styrelsen omvaldes Leif Bergström, Eslöv (ordförande), Göran Strandqvist, Perstorp (sekreterare), Berthram Andersson, Perstorp (vice ordförande) och Håkan Andersson, Höör (tävlingsansvarig) medan Bertil Aneslätt (kassör), Eva Nilsson, Eket och Bertil Nilsson, Klippan har ett år kvar på sina mandat. Till revisorer omvaldes Kjell-Åke Nåbäck, Helsingborg och nyvaldes Mats Nihlén, Klippan medan Landskrona och Ljungbyhed stod på tur att utse vardera en representant i valberedningen.

Det blev ett klart ”nej” från årsmötet på den motion som Bjäreseniorerna lämnat. Föreningen föreslog att varje förening innan seriestart ska rapportera in vilka 8 till 12 spelare som ska ingå i respektive lag varefter det skulle vara Alliansens uppgift skulle kontrollera vilka som spelade i varje lag efter varje serieomgång så att dessa höll sig inom 7-dagarsregeln. Dessutom skulle alla namn läggas ut på Alliansens hemsida och det skulle dessutom bara vara tillåtet att ”byta” lag, upp eller ned, två gånger om hösten, två om våren.

- Finns ingen anledning att gå in och ändra på den regel som föreningarna enats och beslutat om, det fungerar bra och allt bygger ju på respekt och sunt förnuft. Och det var vi helt överens om i styrelsen, förklarade Göran Strandqvist, sekreterare i Alliansen.

Det blir inget ”amerikanskt” seriespel för division-1 kommande säsong, beroende på att flera hallar höjer banhyran väsentligt eftersom seriematcherna då tar längre tid i anspråk och den merkostnaden var pensionärerna inte beredda att betala. Och när det gäller avgifter och kostnader diskuterades också den prissättning som förekommer i en del hallar, med ett lägre pris för hemmalaget och ett högre för gästande lag.

Efter årsmötesförhandlingarna blev det prisutdelning. Seriesegrarna premierades med diplom och vandringspris, säsongens bästa spelare i de sex divisioner fick sina diplom liksom Ängelholm-1 som tog hem den första upplagan av ”Alliansmästerskapet” och Åstorp-1 som för andra året i rad vann ”Mästarmötet”.