(20 april) Örkelljunga-1 är redan klart för nedflyttning till division 2. Men vem följer med? Höganäs-1 eller Tyringe-1? I den 22:a och sista spelomgången för säsongen ska det avgöras. Och då möts de båda lagen i Höganäs.

Båda står inför sista matchen på 14 poäng, Höganäs har fördel inte bara av hemmabanor utan också av en bättre kvot, -55 mot -96. Tyringe klarar sig kvar vid seger, för Höganäs betyder en poäng nytt kontrakt.

Men det står också en fortsatt kamp om tredjeplatsen i division 1, den som betyder spel i ”Mästarmötet”. Åstorp-1 och Eslöv-1 kan redan boka in för finalspel och det blir antingen Höör-1 (27 poäng) eller Perstorp-1 (25 poäng). Allt medan Landskrona-1 försatte sina möjligheter efter torsdagens förlust i Tyringe där hemmalaget vann med 12-8 (5527-5422) och därmed ordnade med en ren ”streckfinal” mot Höganäs.

Höör-1 åker för match borta mot Landskrona, Perstorp-1 ska spela i Örkelljunga, båda på tisdag. Efter de båda matcherna bestäms också var ”Mästarmötet” kommer att spelas. Blir det Höör som tar tredjeplatsen blir det spel i Perstorp den 17 maj, skulle Perstorp gå upp och bli trea kommer mästarslutspelet att avgöras i en hall som utses i nästa vecka.

- Vi har våra två poäng och en bättre kvot att gå på mot Perstorp, plus 23 mot plus 3, det är en liten fördel. Men vi tar absolut inte ut något i förskott, matcherna ska spelas, säger Håkan Andersson i Höörs PBK.

Från den nästsista serieomgången noteras också att Helsingborg-1 håller sin fina hemmaform, nu blev det en knapp seger över serieledande Åstorp-1 med 11-9 (5578-5496).