(16 februari) Höörs PBK kommer med all säkerhet att dra tillbaka ett av sina tre lag i Alliansens seriespel nästa säsong. Och det blir laget i division 4 som man kommer att stryka.

- Vi har i många år haft tre 8-mannalag i serien, men de senaste säsongerna har det varit stora problem för lagledarna att få ihop lag. Det här var inget bra beslut, med bara två lag får färre spela, men vi ska försöka kompensera detta genom att ordna fler vänskapsmatcher. För som det ser ut i dag i medlemsregistret har vi helt enkelt inte spelare för tre lag.

Det förklarade ordföranden Leif Ohlsson när Höörs PBK på tisdagen höll årsmöte i Hörbyhallen med ett 25-tal medlemmar på plats. Då fick klubben två nya ordinarie ledamöter i styrelsen då Sture Karlsson, tidigare suppleant, och Gert Lindholm valdes in medan Leif Ohlsson fick förnyat förtroende som ordförande. Till suppleanter utsågs Anna-Lena Ohlsson (nyvald) och Krister Lindberg (omval) medan Eva Jönsson (kassör) och Håkan Andersson (sekreterare) är kvar i styrelsen till årsmötet 2017.

Det blev också skifte på lagledarposterna, Gert Nilsson går från lag-3 till lag-1 medan Sture Karlsson går in som ny lagledare för andralaget och vidare avgick Håkan Andersson efter tio år som tävlingsledare och lämnade över till Gert Nilsson

- Beslut blev det också på att klubben ska engagera Hans Lindblad som tränare, det var många som räckte upp handen när vi kollade intresset för detta. Alla vill de ju bli bättre, så det kör vi i gång med ganska omgående, säger Håkan Andersson.

Klart är också att det bli en lottad mixtävling tisdagen den 15 mars, Höörs PBK åker till Tollarp för en vänskapsmatch (8-mannalag) den 18 mars, den 8 april spelas en dito mot Hörby PBK (16 spelare), den 14 april blir det returmatch mot BK 80 (lag 1)  i Hässleholm och den 26 april spelas årets klubbmästerskap. Så det händer mycket under vårsäsongen i Höörs PBK.