Höörs PBK spelade ett par seriematcher i Hörbyhallen i höstas, då
i avvaktan på
att Lucky Bowl skulle renoveras. Men det blev inte bättre,
nu är man tillbaka. För gott?
(Foto: Håkan Andersson)


(13 januari)
Nu har Höörs PBK definitivt tröttnat på de missförhållanden som råder i Lucky Bowl. I form av ideligen krånglande maskiner, avstängda banor och förstörda klot. Nu flyttar man samtliga seriematcher till Hörbyhallen.

- Vi hade förhoppningar om att saker och ting skulle bli bättre i hallen, vi ville ge ägarna och arrendatorn en möjlighet att rätta till det. Men tyvärr, det är samma strul och problem som det var i höstas och som gjorde att vi då spelade några matcher i Hörby och att Team Frosta tog sitt pick och pack och flyttade sin verksamhet dit, både med träning och seriespel. Då lovade arrendatorn att man skulle se över maskinerna, kanske gjorde man det men problemen kvarstår, säger Håkan Andersson i Höörs PBK.

Det var efter årets första träning den 12 januari i år som lagledarna tog beslutet.

- Det går inte att fortsätta så här, vi kan inte ta emot gästande lag och spela seriematcher som tar kanske tre timmar, blott för att flera banor är ospelbara. Vi hade några sådana matcher här i höstas, därtill en som helt enkelt fick avbrytas och spelas om och då i Hörbyhallen. Det vill vi inte uppleva igen, inget lag vill ju komma hit och spela…

Nu har man bokat om samtliga 15 seriematcher  för klubbens tre lag under vårsäsongen till Hörbyhallen.

- Det var inga problem, vi har inte behövt ändra speldag på någon av matcherna, blott justera lite på starttiden. Så det löste sig perfekt, säger Håkan Andersson.

Nu kommer det officiella spelprogrammet på Alliansens hemsida att justeras, samtliga lag/lagledare som Höör ska möta under våren kommer att informeras. Vad gäller tisdagsträningen för Höörs PBK kommer den att kvarstå i Lucky Bowl fram till klubbens årsmöte i nästa månad.

- Mycket talar för att vi även flyttar den till Hörby, spelar vi seriematcher där bör vi självfallet också träna där. Men den frågan löser vi på årsmötet, säger Håkan Andersson.

Kan det då bli tal om en ”återflytt” till Lucky Bowl i Höör nästa säsong?

- Det är väl tveksamt. De som kan maskiner anser att de är så nedslitna att det kostar mer att reparera dem jämfört med att sätta in nya. Och den investeringen tror vi inte vare sig ägare eller arrendator är villig att göra. Tråkigt, för Lucky Bowl som bowlinghall är en riktigt trevlig anläggning, säger Håkan Andersson.

För Lucky Bowl innebär det att det blir ganska så tomt på banorna. Team Frosta har flyttat, nu gör Höörs PBK sammaledes, någon korpbowling existerar inte, PRO och SPF har någon enstaka timme. Det är med andra ord inte mycket kvar.

-Det är tyvärr så att arrendatorns intressen ligger på fredags- och lördagskvällar, inte speciellt mycket på bowlingsporten. Så är det…