(11 november) Nu ska det avgöras, 2015-års klubbmästerskap i Höörs PBK.

Två gånger tidigare i år har det av olika anledningar ställts in. Men på lördag den 14 november är det dags för spel i Lucky Bowl, mästartitlarna på herr- och damsidan ska fördelas. Både i open och handicap, då ställer Eva Jönsson och Åke Persson upp för att försöka försvara de titlar de spelade hem i fjol, för övrigt dubbelt eftersom de vann både open- och handicapklasserna. Men något större intresse röner inte mästerskapet, från och med i år utökat från fyra till sex serier.

- Nej, det är bara 16 medlemmar som anmält sig. Och från spelartruppen i förstalaget är det blott en som visat intresse, säger Håkan Andersson i Höörs PBK.

Den spelaren är Gert Nilsson som förmodligen lär få en ganska behaglig väg i framför allt openklassen där han får gälla som klar favorit. Betydligt mer svårtippat är det i damklassen där det liksom de senaste sex-sju åren lär stå mellan Eva Jönsson och Ethel Andersson, båda flerfaldiga segrare. Till detta finns också en handicapklass där det är betydligt svårare att tippa vinnarna.

Då är det betydligt bättre intresse för de mixtävlingar som klubben arrangerar i samband med tisdagsträningarna. Det var ”fullt hus” i oktobertävlingen där man spelade varannan ruta, i mera traditionella ”Novembermixen” tisdag den 17 november kommer 24 spelare till start, lottade på tolv par där man spelar 8 serier med handicap fördelat på två starter, kl 11.30 och 13.00.

Innan det är dags för sedvanlig ”jultävling” tisdagen den 15 december ska det bli final i ”Ohlsson Cup”, utslagstävlingen som spelats under höstens tisdagsträningar. Där är man framme i semifinaler och där möts Weine Andersson-Ann Marie Johansson samt Krister Lindberg-Gert Nilsson, de senare för övrigt finalister för två år sedan.

Bilden till höger: Tre medaljerade damer vid ett tidigare klubbmästerskap i Höörs PBK, fr.v: Amy Wiklund, Ethel Andersson och Inger Lindberg. (Foto: Håkan Andersson)