Medlemmarna i Team Frosta BK har beslutat att lämna Lucky Bowl
och flytta till Hörbys 10-banorshall.
(Foto: Håkan Andersson)


(21 augusti) Team Frosta BK
i Höör kommer att flytta sin verksamhet till bowlinghallen i Hörby!

Det står klart efter ett medlemsmöte på torsdagskvällen när man enhälligt röstade för att fortsättningsvis både träna och spela seriematcher i Hörby. Orsaken är det utbredda missnöjet med skötseln i Lucky Bowl.

Så här skriver klubben på sin hemsida:

”Vid mötet med Team Frosta i Maglasätes klubbstuga på torsdagskvällen röstades det enhälligt för en flytt till Hörby. Detta för klubbens överlevnad och efter några års missnöjdhet med Lucky Bowl där prestanda och service på maskiner blivit allt sämre med åren. Trivseln i klubben har blivit lidande med krånglande banor titt som tätt, vilket gjort att medlemsantalet minskat. Teamet tar en säsong i taget i Hörby och ser vad som händer med bowlinghallen i Höör. Blir det någon förändring kommer teamet kanske tillbaka”.

Och man fortsätter: 

”Förutsättningarna i Hörby är många fler än vad Lucky Bowl kan erbjuda i dagsläget, träningstiderna blir desamma vilket innebär onsdagar både för ungdomar och seniorer. Så vi hälsar gamla som nya medlemmar välkomna till Hörby bowlinghall”.

Nu kommer Team Frosta att flytta samtliga hemmamatcher för både A-lag, reservlag och ungdomslag kommande säsong till Hörbyhallen och försöka få in dem i ett mycket pressat helgprogram eftersom hemmaklubben BS Olymp redan har tre 8-mannalag och ett 4-manna ungdomslag inbokade.

Vad gäller Höörs PBK har klubben redan flyttat en del matcher i pensionärsserierna från Lucky Bowl till Hörbyhallen, om man ska göra sammaledes med hela verksamheten ska diskuteras vid ett kommande medlemsmöte.

- Som jag ser det har vi inte speciellt många alternativ. Vi fick ställa in vårt klubbmästerskap, en seriematch har redan blivit inställd, vi tvingas flytta seriematcherna till Hörby. Det fungerar inte i Lucky Bowl, flera banor står som regel ospelbara, vi kan inte fortsätta ha det så här. Tisdagsträningarna kan vi ju alltid klara av även om tre-fyra banor står stilla, vid seriematcher eller klubbtävlingar måste vi däremot ha åtta fungerande banor på fyra ban-par. Ska vi ha en väl fungerande bowlinghall måste det, enligt experter från VBS-Bowling som varit i hallen, till nya maskiner, nya banor och en ny oljemaskin. Och den investeringen på flera miljoner lär knappast ägarna eller entreprenören göra. Så frågan är vad som kommer att hända med själva bowlinghallen i Lucky Bowl, frågan är om den har någon framtid, säger Håkan Andersson i Höörs PBK.