(7 maj) För andra året i rad utser Alliansen säsongens bästa seriespelare i var och en av de sex divisionerna. Och för andra året i rad är Leif Johnsson från Landskronaveteranerna nummer ett!

Leif toppade förra säsongens lista (2013-2014) med 927 poäng, en siffra han noterade i hemmamatchen mot Höör-1. Och tydligen är Höör-1 något av ”önskemotståndare”, för när laget kom för match i ”curlinghallen” i januari i år slog Leif till igen. Nu blev det 941 poäng i protokollet, detta efter serieföljden 181-235-235-290. En notering som stod sig som säsongens absoluta toppresultat.

På hemmabanorna i Landskrona har Leif Johnsson varit helt outstanding, där har han också noterat resultat som 889, 880, 872 och 862 och han har tillsammans med Janne Långberg i Åstorp-1 varit den gångna säsongens suveräner i högsta serien. Båda har två noteringar bland de fem bästa i slutredovisningen av division 1-serien och för Janne, trea förra säsongen med 899, blev det nu en andraplats med 937 poäng, noterat i sista serieomgången i just Landskrona.

Alliansen kommer att premiera samtliga ”ettor” i de sex divisionerna med ett specialdesignat inramat diplom och det sker vid årsmötet i nästa månad. Då kommer för övrigt Ove Johannisson från Höganäsveteranerna att få dubbel uppsättning att hänga på väggen. Han inledde säsongen i division 6-laget, spelade upp sig resultatmässigt för att avsluta i division 4. Och i båda noterade han bästa resultat med 727 respektive 800 poäng, det senare i den avslutande serieomgången. Och en som väntade med att slå till var också Leif Larsson i Landskrona-2, hans 804 poäng i sista matchen gav nämligen förstaplatsen i division 3.

Därmed är seriespelet 2014-2015 lagt till handlingarna, en säsong där det bjudits på mängder av bra resultat av pensionärsbowlarna, från ”elitdivisionen” ner till division 6. Här är ”ettorna” i de sex divisionerna, baserat på de resultat föreningarna skickat in till ”Topplistan” varje månad:

Division 1: Leif Johnsson-Landskrona 1 (941), division 2: Love Sjöström-Helsingborg 2 (862), division 3: Leif Larsson-Landskrona 2 (804), division 4: Ove Johannisson-Höganäs 4 (800), division 5: Anna Lena Ohlsson-Höör 3 (806) samt division 6: Ove Johannisson-Höganäs 5 (727).

Hela topplistan för 2014-2015 finns på http://ringen.garl-data.se/topplistan.htm

Bilden: Leif Johnsson (till vänster) i Landskrona-1 blev med resultatet 941 poäng  för andra året i rad säsongens bästa spelare. (Foto: Håkan Andersson)