(19 september)
-Walk-over i en seriematch! Aldrig! Det ordet finns inte i vår verksamhet, det får inte förekomma!

Det säger Leif Bergström (bilden) från Eslöv, ordförande i  Alliansen Ringen, sedan han informeras om att Höörs PBK-1 på grund av speciella omständigheter inte kunde mönstra fullt lag till bortamatchen i Perstorp och därför tvingades lämna walk-over (se artikel nedan).

- Vår verksamhet går ut på att det ska spelas seriematcher och jag har full förståelse för att det kan vara problem att få ihop lag vissa matcher vissa dagar. Men med lite god vilja går det att ordna ny speldag, oavsett om det gäller division 1 eller lägsta serien. Blev minst sagt förvånad när jag läste att Höör fick lämna walk-over. Det kommer inte att ske, jag ska prata med Perstorp, säger Leif Bergström.

Direkt på torsdagskvällen tog Leif Bergström kontakt med vice ordföranden Berthram Andersson och sekreteraren Göran Strandqvist samt med hallföreståndaren i Perstorp.

- Matchen kommer att spelas, det blir ingen walkover-match. Nu finns det visserligen inga lediga tider i Perstorpshallen förrän i december, men att den ”hänger efter” ett tag är bättre än walkover. Bakom det beslutet råder det full enighet, skriver Alliansens sekreterare Göran Strandqvist i ett mejl till de båda klubbarna.

Fotnot: Ny speldag är bestämd till torsdagen den 5 december kl 11.30 i Perstorps bowlinghall. Det var första ”lediga” tid eftersom tävlingen ”BK 74-slaget” är inbokad att spelas tisdagar, onsdagar och torsdagar mellan den 2 oktober och 28 november.