Det var mycket jämnt inför avgörandet i sista serien vilket Eva Jönsson i Höör kan
konstatera när hon kollar siffrorna på datorskärmara tillsammans med en trio från
Bjuv: Foto: Håkan Andersson


(26 augusti)
Det blev en knapp seger för Höörs PBK-1 när man spelade säsongens första seriematch i divisi0n 1.
Hemmamatchen mot Bjuv-1 hade flyttats till Hörbyhallen eftersom Lucky Bowl öppnar först den 30 augusti. Och det gav en knapp seger för ”hemmalaget” med 11-9, detta i en ganska svängig match som avgjordes i de absolut sista rutorna.

Bjuv kom till spel efter vinst hemma i första omgången mot Helsingborg-1, nu var det Höör som inledde bäst och tog ledningen via 3-2. I andra var Bjuv bästa laget och med 4-1 gick man till ledning i ”halvtid” med 6-4. Tredje serien går till Höör med 4-1 och det gav 8-7 inför sista rundan.
- Där var det mycket jämnt hela serien igenom, avgörandet kom först i slutrutorna. Vi hade rätta flytet, tog bl.a. ”totalen” med 18 poäng och det innebar 3-2 och seger. Skönt att inleda med en vinst, dessutom på ett bra lagresultat, trots att oträningen lyste igenom hos flera av våra spelare, kommenterar Håkan Andersson i HPBK-1.

Nästa uppgift för Höörs PBK-1 blir bortamatchen mot Eslöv-1 den 11 september.
- Alltid lite extra att möta Eslöv i ett derby. Förra säsongen vann vi både i Höör och i Hörby där Eslöv då hade sina hemmabanor, men nu lär det bli betydligt tuffare i nya Karlsrohallen.

Alliansen – division 1:
Höörs PBK (lag 1)-BK Käglan (lag 1) Bjuv 11-9 (5455-5222), ind i Höör: Håkan Andersson 741, Gert Nilsson 727, Sven Persson 722, Eva Jönsson 720, Bo Bengtsson 668, Bengt Pettersson 658, Ethel Andersson 636, Sture Karlsson 583, bäst i Bjuv: Evald Tullgren 695, Bengt Karlsson 684, Jan-Erik Hedin 662 och Lennart Johansson 655.


Ett duktigt nyförvärv har HPBK fått i Bengt Pettersson (till vänster)
som debuterade mot Bjuv och bildade
par med Sture Karlsson.