Roland Fredriksson och Poul Boisen bildade par, spelade bra
och var
nöjda efter segern mot Höör som innebar att Helsingborg-1
säkrade nytt kontrakt
i division 1-serien. Foto: Håkan Andersson

(9 april) Det var två lag i stort poängbehov som möttes i Olympia Bowling på tisdagen, både hemmalaget Helsingborg-1 och Höörs PBK-1 var nämligen indragna i bottenstriden i Alliansens division 1-serie. Nu säkrade Helsingborg nytt kontrakt, detta när två omgångar återstår, via en övertygande seger med 15-5. Visserligen kan Svalöv i händelse av tre segrar på sina tre resterande matcher komma upp i samma poäng, men Helsingborgarnas kvot är överlägsen. Allt medan Höör får hoppas på en poäng mot antingen Höganäs eller Ängelholm för att även de ska vara på rätt sida om nedflyttningsstrecket.
- Skönt att ha det klart, nu kan vi åka till Landskrona i nästa omgång och spela avslappnat. Där är det ju inte många bortalag som tar poäng, förklarade man i Helsingborgslaget.

Nu tog Helsingborg ett klart grepp om matchen via 4-1 efter första serien och även om Höör fick lite kontakt efter andra (3-2) kunde hemmalaget avgöra via en ny runda på 4-1 för att sedan avrunda med 5-0 i sista.
-Vi har Höganäs hemma i Lucky Bowl på måndag, då får vi hoppas att vi tar den poäng vi behöver för att klara oss kvar. Gör vi det spelar det ingen roll om Svalöv vinner sina tre resterande matcher, vi klarar oss på kvoten. Då flyttas Svalöv ned tillsammans med Bjäre, sade man i Höörslaget.

Inte mindre än fem spelare i Helsingborg var över 700 poäng där Elis Anderson toppade tillsammans med Leif Svensson, båda med 737 och samma notering hade för övrigt bäste spelare i Höör som var Eva Jönsson.

Alliansen-division 1:
Helsingborg PBK (lag 1) – Höörs PBK (lag 1) 15-5 (5634-5262), ind i Höör: Eva Jönsson 737, Håkan Andersson 722, Sture Karlsson 675, Bo Bengtsson 667, Gert Nilsson 661, Martin Wiklund 627, KåGe Andersson 614, Ethel Andersson 569, bäst i Helsingborg: Elis Andersson 737, Leif Svensson 737, Roland Fredriksson 734, B.L.Sjöström 734 och Poul Boisen 723.