Dagens prestation på Skyrups golfbana svarade Jan ”Janka” Persson för när
han gjorde en ”birdie”
på femte hålet efter ett snyggt inspel från dryga 40 meter.
Foto: Håkan Andersson

 

När golfgänget i Höör med jämnt dussinet spelare samlades för årets tredje träff hade tävlingsledarna Håkan och Ethel Andersson valt Skyrup utanför Tyringe. Där spelades de nio första hålen, i regn via en del småskurar men också i solsken.
Det handlar om en riktigt tuff bana i Skyrup, långa par 4-hål, småluriga greener och med en massa vatten. Både längs banan, till höger, till vänster, runt om…

De som bäst behärskade detta var Krister Lindberg och Jan ”Janka” Persson.
Krister tog hem förstaplatsen med bästa nettoresultat på 37 slag, ett före ”Janka” (38), den senare hade tillsammans med Leif Ohlsson dessutom bästa brutto (51 slag) på de nio hålen . Det var för övrigt ”Janka” som stod för dagens prestation när han på femte hålet (par 4) gjorde en ”birdie” sedan han med pitchen sänkt direkt i koppen från 43 meter. Men i sann och god sportslig anda lottades de tre priserna ut och de hamnade hos Krister Lindberg, Eva Lilja och Leif Ohlsson.

Nästa träff blir tisdagen den 21 augusti och då är det Bengt och Eva Lilja som håller i trådarna. Och det står redan klart att det blir spel på Bengts absoluta favorit, nämligen pay-and-playbanan (18 hål) på Örestad.

Här är lite siffror från golfträffen i Skyrup:
Netto: 1. Krister Lindberg 37 slag, 2. Jan Persson 38, 3. Ethel Andersson 41, 4. Birgitta Hansson 43 och Leif Ohlsson 43, 6. Sven Persson 44, brutto: 1. Jan Persson 51 slag och Leif Ohlsson 51, 3. Krister Lindberg 52, 4. Sven Persson 53, 5. Birgitta Hansson 58.
Pris för dagens prestation: Jan ”Janka” Persson (ett under par/hål 5)

Skyrups golfbana var platsen för årets tredje träff med gänget från Höör. En tuff
och krävande bana.