Tre pristagare i Svalöv blev fr.v. Ingela Ohlsson,
Leif Ohlsson och Sven Persson.

Foto: Håkan Andersson

 

Efter årspremiären på Allerumsbanan utanför Höganäs blev det spel i Svalöv för golfgänget från Höörs PBK. Den här gången hade Krister Lindberg som tävlingsledare valt den mycket kuperade och ganska svårspelade ”gamla” banan i Svalöv och där gick de 12 pensionärerna hål 1-9, allt i ett strålande väder med 22 sköna plusgrader och en svalkande bris.

Dagens bästa resultat svarade inte oväntat Sven Persson för med 46 slag på de nio hålen och i den siffran ingick också en ”birdie” som kom på hål 6 (116 meter över vatten), detta efter en elegant chip utanför green. Men i sann sportslig rättvisa lottades de tre priserna ut och turen på sin sida hade Leif Ohlsson, Ingela Ohlsson och Sven Persson. Men räknat med handicap var det Jan ”Janka” Persson och Birgitta Hansson som toppade herr- respektive damklasserna.

Men det var ingalunda lättspelat i Svalöv, det krävdes inte bara raka utan även långa slag och dessutom spel med känsla på greenerna. Och vattenhinderna var många och många var också de bollar som försvann. Men en trivsam och kul bana, det var alla överens om.

Nu blir det paus fram till onsdagen den 18 juli, då är det Håkan och Ethel Andersson som står för värdskapet.

-Vi har spelat i stort på alla pay-and-play-banor i Skåne, nu vill vi ha lite mer utmaningar och det blir lite mer golf när vi ger oss ut på de ”stora” banorna. Som skedde i Allerum och nu i Svalöv. Och då passar det alldeles utmärkt att vi går halva banan och så kommer att ske även vid nästa träff. Och då blir det spel på Skyrups golfbana, säger Håkan Andersson.


Krister Lindberg (bilden till vänster) var ”tävlingsledare” i Svalöv och såg till så att
eltagarna erhöll den sedvanliga ”medicinen” en stund innan det var dags att slå ut på
första tee.
På högra bilden Sven Persson efter en ”birdie” på sexans hål.
Foto: Håkan Andersson