(7 maj) Tidigast i november-december kommer det åter att bli spel i Åstorps bowlinghall, detta enligt information som hallen lämnar via Facebook. Då först kommer 8-banorshallen (bilden) att kunna öppna upp igen efter ombyggnad o.d.

- Planen är att byggnadsarbetena ska vara klara i september-oktober, därefter ska maskinerna trimmas in vilket innebär att kloten kommer att rulla tidigast i november, heter det i ett inlägg på Facebook.

Det var den 7 december 2023 som brandlarmet gick i bowlinghallen invid skolan. Elden hade fått fäste i delar av taket och orsakade stora skador på banor, maskiner, ansatser, omklädnadsrum, kafédel m.m. Hallen var, om inte totalförstörd, så mycket illa skadad. Men efter besiktningar beslöts att hallen skulle återställas, ett arbete som inleddes i vintras och som fortfarande pågår.

Klubbarna i Åstorp i form av BK Ohm, BK Spiken, P87-pensionäräsklubb och ungdomsverksamheten, flyttade på grund av branden verksamheten till Klippan med både träning och seriespel, och kommer att fortsätta hyra in sig när höstsäsongen drar i gång. Vilket innebär att det och tidigast vårsäsongen 2025 kan det bli aktuellt med att flytta tillbaka.

Bowlinghallen informerar fortlöpande kring återuppbyggnaden på länken: (10) Facebook