(7 oktober) Han vara bara 20 år fyllda när han tog över bowlinghallen i Höganäs, sedan några år tillbaka driver han också Klippans bowlinghall. Och nu blir han förbundskapten för Islands landslag.

34-årige Mattias Möller blev rekommenderad av tidigare förbundskaptenen Robert Andersson som lämnade sitt uppdrag för att basa över det svenska damlaget. Och när telefonen ringde hos Mattias i Höganäs tvekade han inte, isländsk bowling kunde han eftersom han i sitt lag Höganäs BC, som spelar i Sydallsvenskan, har tränat och spelat med flera duktiga spelare, på senare tid Arnor Jonson och Gudlaugur Valgeirson som båda ingår i den isländska landslagstruppen och som spelar tävlingar på bl.a. Europatouren.

Enligt HD (Helsingborgs Dagblad) var Mattias Möller tillsammans med avgående Robert Andersson kallade till ett träningsläger i Reykjavik i augusti och debuten för den nye förbundskaptenen kommer att ske i samband med VM i Dubai i november.

Bilden: Mattias Möller, här i Klippans bowlinghall, blir ny förbundskapten för isländska bowlinglandslaget. Debuten sker i samband med VM i Dubai. (Foto: Håkan Andersson)