Det välbesökta årsmötet i Klippans bowlinghall leddes av ordföranden
Agnetha Paulsson från Båstad. FOTO: Håkan Andersson

Dryga två timmar pågick onsdagens årsmöte med Alliansen Ringen, i år förlagt till bowlinghallen i Klippan och synnerligen välbesökt av de anslutna föreningarna.
Men ändå kom man inte till beslut i den kanske viktigaste frågan, nämligen hur resultatrapporteringen ska skötas kommande säsong.

För efter många år som serieledare, den som tog hand om alla resultat från de sex divisionerna och fixade tabellerna till hallarna och deltagande föreningar, så har Jan-Eric Persson från Helsingborg på grund av dålig hälsa hoppat av. Och nu hade styrelsen ett förslag att slopa faxhanteringen och i stället lägga över det på datorn, via mejl.

Men det var ett synnerligen dåligt förslag och dessutom ett helt ogenomförbart sådant man presenterade årsmötet. Förslaget var att låta en person i varje division av de sex ha hand om serierna, dit skulle respektive hemmalag mejla resultaten. Men hur tabellerna skulle göras upp och hur de sedan skulle ut till hallarna, det gav inte förslaget något besked om. Det krävde dessutom att den som skulle samla in resultaten hade rätt program för att göra tabeller installerat i sin dator .
Så förslaget skickades tillbaka till styrelsen. Med förhoppning att ett godtagbart sådant kommer i god tid innan seriestarten i augusti-september.

Stadgarna och ekonomin, med ett kraftigt underskott under 2010, diskuterades också ingående liksom Fair-play att inte använda bra spelare i andra- och tredjelag. Och så detta att inte nyttja talk på skorna. Som om man behövde skriva in detta i föreningens stadgar. Självklara saker, kan tyckas…
Något som däremot snabbt klubbades var förslaget att flytta Eslöv-2 från division 5 direkt upp i högsta serien, division 1. Därom var alla överens. Det innebar samtidigt att division 1 utökas från 10 till 12 lag. Bjäre och Svalöv får ta nya tag i ”tvåan”, upp från den senare går Höör-1, Klippan-1 och Landskrona-2.

Inom styrelsen blev det nytt förtroende för ordföranden Agneta Paulsson (Båstad) liksom för sekreteraren Ingrid Knutsson (Båstad) och Sven Hansson (Svalöv) medan Leif Bergström (Eslöv) och Göran Strandkvist (?) nyvaldes. Kvar i styrelsen är kassören Stig Hellström (Ängelholm) och Bertil Nilsson (Klippan).

Känns bra att Leif Bergström valdes in, därmed bröt han den dominans av nordvästskåningar som styr Alliansen. Nu får Mellanskåne också en röst i den beslutande församlingen.

Från den gångna säsongens verksamhet kan nämnas att 64 lag fördelat på sex divisoner seriespelat, det innebar att mer än 500 pensionärer var på banorna i varje serieomgång. Seriesegrare blev i div 1: Åstorp, div 2: Höör-1, div 3: Ängelholm-2, div 4: Klippan-2, div 5: Eslöv -2 samt div 6: Ängelholm-8 och samtliga lag ”prisades” vid årsmötet.
Succé således för ett populärt seriespel. Det blev det däremot inte för den tävling som Alliansen stod bakom där ett 2-mannalag skulle åka runt i åtta förutbestämda hallar och spela 3 serier. Tre par ställde upp! Den tävlingsformen bör snarast gömmas undan och aldrig mer få lov att återkomma…

Summan av det hela blev ett av Allians-styrelsen ganska dåligt förberett årsmöte. Resultathanteringen är nämnd, vidare delgavs mötet inte de motioner som lämnats in av föreningarna, det fanns (finns) ingen budget för kommande säsong vilket torde innebära noll koll för styrelsen när det gäller utgifter och risk för nytt bakslag (minus 10.663 kronor den gångna säsongen) och vidare valdes inga suppleanter till styrelsen.
Tydligen dags för styrelsen att läsa på i stadgarna om vilka ärenden som ska finnas med på agendan vid ett årsmöte! (8 juni 2011)