De två senaste säsongerna blev aldrig färdigspelade, nu ser klubbar
och spelare fram mot seriespel
2021-2022. Den 11 september är det dags igen…

 

(18 april) Lördagen den 11 september är det seriepremiär i de nationella bowlingserierna för säsongen 2021-2022. Det är i varje fall vad seriekommittén och dess ordförande Peter Lagerroos i Svenska Bowlingförbundet hoppas på. I dagarna har inbjudan gått ut till klubbarna runt om i Sverige, från Kiruna i norr till Ystad i söder.

De två senaste säsongerna fick aldrig något avslut på grund av Corona-pandemin, det korades inga seriesegrare, det blev inget kvalspel, inga upp- eller nedflyttningar och inga SM-tävlingar.

Nu är det helgen 11-12 september 2021 som gäller, då ska den första serieomgången spelas.

-Den 1 augusti vet vi om det blir så, då fastställer vi serien, då vet vi om pandemin tillåter spel, säger Peter Lagerroos på Swebowls hemsida.

Men det finns också en plan B.

-Kan vi inte komma i gång den 11-12 september är planen att de tre första omgångarna senareläggs och då börjar vi i stället den 16-17 oktober, påpekar Peter Lagerroos.

Nu kommer alla lag att kunna ställa upp kostnadsfritt och det gäller också lag som nyanmäler sig. Inför nästa säsong presenterar också förbundet en rad ändringar när det gäller seriespelet. Här är några av de viktigaste:

* Damer i klubbar med samarbetsavtal kommer åter att tillåtas spela för två föreningar (herrlag/damlag) i samma serieomgång.

* Tre spelare tillåts dubblera i klubbens farmarlag i samma serieomgång.

* 2021-2022 blir en övergångssäsong eftersom förbundet inför raka 12-lagsserier 2022-2023, detta enligt tidigare årsmötesbeslut.

* SM-slutspel för de fyra främsta lagen i herrarnas och damernas elitserie är inbokat den 20-22 maj 2022 i Nyköping.

* Sista dag för övergångar blir den 20 maj, kommer övergång in senare får spelaren stå över första serieomgången.