(30 juli) Det blir inget finalspel i säsongens och därmed den fjärde upplagan av ”Alliansmästerskapet”. Omständigheterna gör att tävlingsledaren Bengt Jönsson i Bjuv beslutat att ställa in, den poängställning som gällde innan sista kvalet och planerad final i våras gäller nu som slutresultat.

- Finalspel har inte gått att genomföra, med anledning av detta gäller poängställningen efter sista kvalspelet i Bjuv, skriver Bengt Jönsson i ett mejl till klubbarna i Alliansen Ringen.

Fem av de sex kvaltävlingarna med 3-mannalagen kunde genomföras, från starten i Landskrona till den sista i Bjuv. Och efter det femte kvalet ledde Grufvan från Bjuv och de blir därmed mästare säsongen 2019-2020. Det är för övrigt andra gången laget tar en inteckning i vandringspriset, första gången var 2018 och då liksom nu med kvartetten Bengt Karlsson, Henry Kärrström, Bo Månsson och Karl-Erik Nilsson. Två inteckningar har även Ängelholm-1 som spelade hem finalen premiäråret 2017 och 2019 och som den här säsongen slutade som sexa.

Nu hoppas Bengt Jönsson på en fortsättning kommande säsong:

- Avsikten är en ”light” version för att uppfylla de krav och förväntningar som finns på oss som tillhör riskgruppen. I likhet med Alliansens seriespel kommer kvalet att ske i hemmahall. Och information om detta kommer.

Vandringspris och diplom kommer för övrigt att delas ut vid Alliansens årsmöte den 11 augusti enligt följande prislista.

Alliansmästerskapet 2019-2020: 1. Grufvan, Bjuv 79 poäng, 2. 4 gubbar, Örkelljunga 77 poäng (Mats Johansson-Stig Eriksson-Tommy Karlsson-Krister Ohlsson), 3. ”Vi tar vad vi får”, Helsingborg 73 poäng (Bengt Ströberg-Mats Andersson-Love Sjöström-Kjell Åke Nåbäck), 4. Ängelholm-3 71 poäng samt 5. BEA, Åstorp 65 poäng.

Bilden: Det blev en femteplats för damlaget BEA från Åstorp, bilden från finalen 2019 med Bodil Larsson, Eva Nilsson och Anita Nilsson. I laget deltog även Gun-Britt Nilsson. (Foto: Håkan Andersson)