(17 juni) Det blir ingen ändring av spelsätt inom Alliansen Ringens seriespel, det blir fortsatt det ”europeiska” som ska tillämpas i samtliga divisioner. Än en gång har nämligen majoriteten av klubbrepresentanterna vid årsmötet sagt nej till införande av ”amerikanskt”, det spelsätt som tillämpas inom det nationella svenska seriesystemet och i vissa pensionärsserier.

Vid Alliansens årsmöte i Klippan i torsdags behandlades en motion från BK80 i Hässleholm som föreslog en övergång till ”amerikanskt” spelsätt där två banor i ett ban-par används för en serie. Men det blev åter ett klart nej, förslaget stöddes enligt en rapport från mötet, förutom av Hässleholm bara av representanterna från Perstorp och Tyringe, övriga 12 klubbar var emot och främst på grund av att det skulle innebära ökade kostnader för spelarna och att ändringen kunde ge problem i de lägre serierna bland orutinerade spelare.

Överens var klubbarna däremot om en ändring i §2 om ”laguttagning” som ger spelare möjlighet att spela 8 serier i samma serieomgång, dock ej samma dag. Där var regeln tidigare satt till max 6 serier.