(18 januari) Nu gör 37-årige Simon Mattsson (bilden), delägare och hallföreståndare i Hörby bowlinghall, succé i sin nya bowlingklubb!

Inför den här säsongen skrev han nämligen på för AIK i Stockholm och Mellanallsvenskan, gjorde en match under höstsäsongen via spel mot Sundbybergs IK i slutet av september med 800 poäng i protokollet. Därefter blev det spel i klubbens internationella tävling i hemmahallen Bowlorama kring nyår där han imponerade i kvalet. Dock räckte inte hans bästa kvalresultat på 1296 över sex serier till finalspel men väl till B-finalen som han spelade hem slutsegern i.

Och i dag (lördag 18 januari) var han på plats med klubben i Norrköping och Vilbergshallen där ett s.k. ”mini-sammandrag” avgjordes via två seriematcher i Mellanallsvenskan.

AIK inledde med att besegra hemmaklubben BK Örnen med övertygande 15-4 (6674-6214) och där var Simon Mattsson etta i laget med 876 poäng. Därefter blev det storseger mot Team Baltzar från Motala med 18-2 (6174-5810) där noterade Simon 803 poäng efter Sebastian Cronholm på 813. Tillsammans med par-kamraten Elliot Crosby tog för övrigt Simon sju av de åtta matchpoäng som stod på spel i de båda matcherna.

Simon Mattsson har tidigare på klubbnivå representerat bl.a. BK Full House (Ängelholm), BK Force (Eskilstuna) och BS Olymp (Hörby).